
VIETNAMESISKA TACOS
KYCKLING
4 kycklingklubbor
2 msk ingefära pasta på tub från Santa Maria
2 msk citron
2 msk fajitakrydda från Santa Maria
1 msk ekologisk paprika från Santa Maria
2 msk olivolja
Salt & peppar
Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser och marinera kycklingen i ett par timmar. Lägg in i ugnen i ca 20 minuter. Var noga att kolla att kycklingen blivit väll genomstekt.
GRÖNSAKER
1 morot
1/2 gurka
1/2 kruka koriander
Strimla gurka och hyvla morot och lägg i vatten så dom blir extra krispiga. Grovhacka koriandern.
GUACAMOLE
2 avocado
1 garantäpple
Citron
Salt & peppar
Dela avokadorna, ta ur kärnan och skopa ut innehållet. Mosa avokado, och tillsätt citron, salt, peppar och nästan alla granatäppelkärnor.Garnera med resterande granatäppelkärnor!
SYRAD RÖDLÖK
1 burk
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
2 st rödlökar
Koka upp vattnet. Häll ner socker och rör om, och sedan också ättikan. Skär upp rödlök i tunna skivor och lägg i burken. Häll över vätskan och kyl ner.
ÖVRIGT
1 dl jordnötter
1 dl rostad lök
Efter du tillagat alla tillbehör serverar du tacosen i ett glutenfritt tortilla bröd från Santa Maria. Ät och njut!