Intervju Therese Lindgren

juli 7, 2016 Publicerat av The Healthy Box - 1 kommentar

Therese Lindgren är kvinnan som tog Youtube med storm! Hon har vunnit två Guldtuber i rad, och inspirerar dagligen hennes följare med härliga videos. Hon är väldigt öppen med att hon lider av panikångest och skriver just nu en bok om det. Therese brinner också för djurrätt och är numera vegan, vilket hon har hennes fina följare att tacka för! Vi har frågat Therese vad som fick henne att starta sin Youtube kanal och hur hennes hälsoliv ser ut!

Hej Therese! Vad är hälsa för dig? 
Hälsa för mig är när jag vaknar utsövd på morgonen, fylld av energi och med ett glatt psyke. Då vet jag att jag fått i mig tillräckligt med näring och har en bra balans mellan kost och fysisk aktivitet, jobb och ledighet.

Vad fick dig att starta din Youtube kanal?
Jag startade min kanal under tiden jag tillfrisknade från utmattningssyndrom. Jag hade varit totalt orkeslös i ett år, men det började klia i fingrarna av viljan att få skapa någonting, att få vara kreativ. Då provade jag att filma ett par videos och fastnade direkt för att redigera klippen, det var det roligaste jag gjort på flera år. Sedan dess har jag varit helt hooked!

Hur kom du in på den veganska kosten?
Efter att ha sett videoklipp på Youtube om hur djurhållningen på bondgårdar i Sverige och resten av världen egentligen ser ut (vilken är en helt annan bild än den man fått presenterad för sig i skolan) uteslöt jag först kött omedelbart, från ena dagen till den andra. Med tiden började mina djurrättsengagerade tittare göra mig uppmärksam på att jag faktiskt stödjer exakt samma industri om jag fortsätter att äta ägg och mejeriprodukter, och de har ju helt rätt! Min veganska livsstil har jag alltså mina följare att tacka för! 

Du håller på att skriva en bok! Vad kommer den handla om?
Jag har i flera år levt med diagnosen paniksyndrom till följd av att jag blev utbränd år 2012, och i min bok ”Ibland mår jag inte så bra” berättar jag om psykisk ohälsa genom mina egna erfarenheter. Jag tror att boken kommer att passa personer som relaterar till titeln och som själva inte alltid mår så bra, jag tror nämligen att igenkänningsfaktorn i boken kommer att vara hög för många.

Din favoriträtt just nu? 
Det här är inte alls någon somrig rätt, men jag ÄLSKAR potatis- och purjolökssoppa! Jag använder mig av ett recept från Per Morberg som jag gjort veganskt, och soppan blir så himla krämig och god! Godaste soppan jag ätit, särskilt med Friggs glutenfria knäcke till!

Vilken matprodukt kan du inte leva utan? 
Astrid och Apornas MAYO, jag har den på allt! På salladen, i wraps, på tacos, till sötpotatisstripsen, till allt!

Vilken är din favoritprodukt i Juniboxen? 
Jag älskar NOA Relax dryck! Jag tycker att den till skillnad från många andra drycker inte är sådär sliskigt söt, utan smakar mer ”vuxet gott”, haha!