Intervju Sophia Anderberg

juli 15, 2016 Publicerat av The Healthy Box - Inga kommentarer

Hej Sophia! Vad är hälsa för dig? 
Hälsa för mig är att ta hand om sin kropp både fysiskt och psykiskt! Med fysiskt menar jag att hitta ett sätt att motionera på som man älskar och tycker är roligt samt äta mat som du gillar och som kroppen mår bra av. Träning ska vara roligt, det måste var roligt för att det ska kunna vara för alltid! Jag har alltid förknippat en hälsosam livsstil med en tråkig livsstil fylld med förbud! Det är inte så, det måste inte vara det! Man kan äta allt, men kanske inte alltid. 

Med psykiskt menar jag att det minst är lika viktigt att må bra mentalt! Jag har själv levt med ätstörningar i alldeles för många år, även om jag tränade och åt vad som anses som hälsosamt mådde jag sämre än någonsin. Det är viktigt att ta hand om både kropp och knopp, hitta en balans som man verkligen mår bra av!  Livet ska inte levas med massa förbud enligt mig. 

Vad fick dig att starta Vällmåendepodden?
Jag och Jossan driver välmåendepodden tillsammans och syftet är att kunna inspirera till en balanserad livsstil. Bara för att man lever hälsosamt innebär det inte 24 timmars träning och sallad till varje måltid, det behöver inte vara svart eller vitt. Vi vill kunna inspirera alla, men framförallt yngre, till att älska och trivas med sig själv och att inte ta efter idealen vi lever efter idag! Man är bra, precis exakt som man är!
Vi ville kunna nå ut på ett annat sätt en bara i text, vi ville att våra följare och läsare på instagram skulle kunna höra oss i lite mer diskuterande sammanhang, då var välmåendepodden helt självklart 🙂 Och namnet var givet, för visst strävar vi alla efter välmående? 🙂 

Dina sociala medier bara växer och växer! Vad är målet med din blogg och Instagram?
Det är verkligen så roligt! 🙂 Målet är som med välmåendepodden, att kunna inspirera till en balanserad livsstil. Jag vill vara den förebild, framförallt för yngre men alla åldrar också såklart, som jag hade behövt när jag var yngre. Det hade kunnat spara mig många år av bulimi, dieter och bantning. Man är bra som man är och man måste inte se ut si eller så eller ha ditt eller datt! Man är unik och behöver inte sträva efter att se ut som någon annan när man kan vara den allra bästa versionen av sig själv. 

Din favoriträtt just nu? 
Oj! Hjälp vad svårt! Jag är en riktig hamburgarefantast! Typ det godaste jag vet! Men nu på sommaren skulle jag säga grillat i alla dess former, härliga sommarsallader fyllda med underbara frukter och grillade majskolvar 🙂 

Vilken matprodukt kan du inte leva utan? 
Ägg är något som alltid finns i min kyl! Frukt måste jag ha, gärna frusna bär till smoothies också 🙂 Annars innehållet skafferit alltid chiafrön, havregryn och kakao! Viktiga grunder till mina bakverk 😉 

Vilken är din favoritprodukt i Juniboxen?
Jag älskar NOA dryckerna, magiska!! Men även Nutri-Nicks sport-crunch är en favvo, ett lyxigt mellanmål verkligen !! 🙂