INTERVJU PT-STAFFAN

april 25, 2020 Publicerat av The Healthy Box - Inga kommentarer

Hej Staffan! Vad är hälsa för dig?
Min filosofi är att hälsa är så mycket mer än att bara räkna kalorier och äta bladspenat – det är något som är större än så

Jag är en person som är dedikerad åt träning, men ändå vill kunna njuta av livet. Därför skildrar jag perioder av hårt dietande, men också perioder då jag inte tänker lika mycket på vad jag stoppar i mig.”

Det är inte fel att ha eller att vilja ha en vältränad mage med rutor – så länge det är av rätt anledning. Det är bara viktigt att komma ihåg att det inte krävs rutor på magen för att vara stark, vältränad, hälsosam eller lycklig.

– Hur länge har du jobbat som PT, och hur började allt?
I drygt 11 år nu! Tiden går fort när man har roligt sägs det. Jag visste tidigt att jag ville jobba med människor i kombination med hälsa redan som 17 åring. Men visste knappt vad en PT var på den tiden.. Jag bodde vid tillfället fortfarande hemma på Gotland, och jobbade som snickare. Började söka på nätet vilka olika utbildningar som fanns, och på den vägen är det!

– Du driver ju en av de största manliga träningsinspirerande Instagram-kontona! Hur lyckas man enligt dig på Instagram?
Svår fråga! Jag skulle säga att konkurrensen har blivit hårdare i dag om vi jämför med några år tillbaka. Fler använder instagram som plattform, vilket såklart är bra! Men det gör det också svårare att “sticka ut i mängden” Jag var rätt så sen med att själv skaffa instagram. Drev en Hälso och träningsblogg i drygt 7 år. Som på den tiden var en utav Sveriges mest lästa bloggar och nominerades vid 3 olika tillfällen till titlen årets tränings blogg ( dock lyckades jag aldrig kamma hem vinsten)

För att lyckas på instagram idag så tror jag det är viktigt att man nischar sig och att det finns en igenkänningsfaktor och att man inte är för spretig med vad man postar. Tydliga budskap och självklart fina bilder!

– Vad är det roligaste du gjort i din karriär?
Det finns så mycket att välja på och svårt att bara välja ut en specifik sak! Men skulle säga att det är mötet med en ny klient, och vad vi tillsammans kan åstadkomma som är en extremt tillfredsställande känsla när vi uppnår dem mål vi har satt upp!

– Vad är det mest utmanande med att vara PT?
Att hela tiden vara påläst och “på tårna” Branschen utvecklas hela tiden. Samtidigt som det är himla roligt, så är det också utmanade!

– Hur ser en vanlig dag kost- och träningsmässigt ut för dig?
Det beror på vilken period jag är. På vardagarna är jag nog i mångas ögon väldigt strikt med min kost och träning. Allt är ju relativt och det beror vad man jämför med! En vanlig vardag, så äter jag 6-7 måltider under ett dyng som är jämt fördelat med den energi som jag behöver. Frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag, mellanmål & eventuellt kvällsmål. Jag brukar tänka att på 30 dagar ( en månad) så ska det jag äter vara bra energi för min kropp som jag behöver får att orka träna, jobba och klara av min vardag.

Sedan finns det utrymme för ca 5-6 dagar av “fusk” jag gillar inte ordet fusk egentligen. Utan det är mera ett aktivt val jag väljer att göra! Där jag äter vad jag vill när jag vill!

Jag tränar ca 6-10 pass i veckan. Ibland mer och ibland mindre! Viktigt att lyssna på kroppen och träna efter din dagsform.! Kom ihåg att mera träning inte alltid ger bättre resultat. Det handlar om att träna smart – utefter dina mål och förutsättningar.

– Din favoriträtt just nu?
Oj! Svår fråga! Jag älskar ju all typ utav mat och är en typiskt allätare ( men om jag måste välja så hamburgare)

– Vi har precis släppt en box tillsammans med din vän Elin Härkönen – vilken är din favorit i boxen?
Ja! Så roligt ju och grym box! Om jag måste välja en produkt från Elins box så får det nog bli Leksand knäcke med chiafrön!

– Till sist, hur ser framtiden ut? (kommande 5 åren, jobb/privat)
Min plan är att fortfarande jobba inom hälsobranschen! Den bästa känslan som finns är att på nära håll få vara med och påverka en människas livsstil!Privat så hoppas jag på att om 5 år ha 3 barn, kön spelar ingen roll! Även om jag tror att jag funkar bättre ihop med tjejer. Tänk att få 3 små flickor? Hehe Opps!Har även gift mig med min fantastiska blivande fru Eleni.