INTERVJU PT-FIA

augusti 30, 2020 Publicerat av The Healthy Box - Inga kommentarer

Hej Sofia! Först – Gud vad skönt att du börjar må bättre! För oss som inte drabbats av Corona, hur mår man?

Tack! Förstår det som att det är väldigt olika från person till person, jag upplever att jag ändå kommit lindrigt undan. Fick aldrig feber men hade frossa och feberkänsla till och från i nästan en vecka. Det värsta var värken i muskler och leder, ville fly från min egen kropp när den kom. All respekt till dem som lever med konstant smärta och värk. Det var även läskigt när det blev tungt att andas. Tack och lov så behövde jag inte åka in. Andra symtom var att smak och lukt försvann, tungt huvud, energilös och lite halsont. Nu känner jag mig mest urholkad och behöver fylla på med mat och vila för att bli hundra.

Hur kom det sig att du startade fenomenet PT-fia?
Åh, fenomen. Vilken komplimang! Jag bloggade för familj och vänner men i samband med att jag utbildade mig till personlig tränare så började skriva mer om hälsa och träning. Ett par månader in i min anställning på World Class så kontaktade jag Isabella Löwengrip och vi gjorde ett samarbete där jag tränade henne och hon lyfte min blogg. Hon uttryckte att jag behövde ett varumärke och kom på ”PT-Fia”. Efter det så flyttade vi bloggen till hennes bloggnätverk Spotlife, jag började skriva i hennes tidning Egoboost, blev rekryterad till VeckoRevyn och så fortsatte det. Så just ”PT-Fia” och att jag fick börja jobba med min blogg och skriva i tidning tackar jag Isabella för.

Du har ju både skrivit böcker, föreläser, är programledare etc. Vad är det roligaste du gjort i din karriär?
Det roligaste över tid är variationen. Att jag har fått prova och göra så många olika uppdrag som utmanar, utvecklar och är så roliga. Om jag ska nämna någon enskild händelse så är det helt klart att programleda programmet Lyckomaten tillsammans med Tareq Taylor för SVT. Det var så mycket på alla sätt. Så roligt, utmanande, nervöst, mycket känslor och jag fick verkligen testas på alla sätt. Det var en fantastisk upplevelse och alla i produktionen (inkl. deltagarna) har en speciell plats i mitt hjärta. Företagsmässigt så är den största höjdpunkten när jag anställde min projektledare Elin. Att få dela arbetslivet med en så smart och rolig människa är det lyxigaste jag kan tänka mig.

Vad är hälsa för dig?
Jag brukar beskriva det som ”hälsa kan vara många saker men det kanske framförallt handlar om att bygga en såpass trygg grund att vi kan hantera motgångar, svackor och dåliga perioder bättre”. Jag tycker om att se helheten och ha det större perspektivet. Att inte fastna i detaljer. Hälsa för mig är när jag har energi och extraresurser för när livet händer.

Vi frågade våra The Healthy Box’are vad de ville att vi skulle fråga dig, och dessa va de mest förekommande frågorna;

Hur tänker du kring ditt matintag?
Tänker inte på mitt matintag. Känner hunger och mättnad och äter mat. Tänker inte på mat som kost och har inga förbud. Min största utmaning nu är att äta varierat (har upptäckt att det är betydligt tråkigare att laga mat i singelhushåll). Däremot så pratar jag ofta, helst med min lillasyster, om mat. Det finns så mycket gott man vill uppleva! Vi pratar om vad vi ska laga nästa gång vi ses, skickar recept till varandra, planerar vad vi vill baka i sommar och dreglar åt goda grejer på instagram.

 Vad ska du bjuda Sjöden på vid nästa lunch?
Åh vilken underbar fråga! Vi ska ha någon typ av sommaravslutning kommande vecka men jag tänkte föreslå frukost istället för lunch. Så det blir antagligen en lyxfrukst på Nytorget 6 eller liknande. Hon kommer troligtvis att beställa in någon form av ägg, någon go macka och svart kaffe (hon tar en havrecappuccino efter när jag sagt att joooo lite mer kaffe ska vi ha). Jag väljer nog gröten, croissant och svart kaffe. Får vi feeling så beställs det även in juice och frukter att dela på.

Vad är din favorit hos Bageri Petrus?
Älskar ALLT hos Petrus. Önskar att jag bodde närmare! Deras bullar (alla sorter) är otroliga. Småkakorna är så bra. Briochen är så god. Och alla deras mackor. Har aldrig ätit något som inte varit otroligt hos Petrus. Gå dit!

Hur ser en vanlig dag kost- och träningsmässigt ut för dig?
Det varierar väldigt. Äter mat flera gånger om dagen. Äter alltid frukost. Påminner mig själv om mellanmålen (favorit just nu är majskakor med jordnötssmör, banan och flingsalt och en havrecappuccino), har en tendens att fastna i jobb men behöver fylla på. Promenerar så ofta det finns möjlighet (alltså inte varje dag), cyklar till och från jobbet, tränar några gånger i veckan. Har inget program eller schema för varken mat eller träning.

Din favoriträtt just nu?
Eftersom smak och luktsinne fortfarande inte återhämtat sig så känns mat lite trist just nu, men älskar potatis i alla former. Gärna med flingsalt och smör. Nu vill jag mest äta krossad färskpotatis med färska örter, majskolvar, salsa och annat gott. Allt som känns somrigt och legat på grillen är extra välkommet.

Är det någon superfood du inte kan leva utan?
All mat!

Till sist, hur ser framtiden ut?
Ingen aning – det är det jag tycker är så spännande. Jag vill fortsätta jobba med det jag gör idag tillsammans med Elin (min projektledare) och fortsätta utveckla företaget och varumärket. Förhoppningsvis så får jag möjlighet att fortsätta minst 5 år till. Som det är nu så vill jag verkligen inte göra något annat. Det känns väldigt avlägset. Privat så har det senaste året handlat om att landa i det nya livet som ensamstående. Vill fortsätta greja med min lägenhet och ta vara på alla dagar med min dotter Edith. Lever mycket här och nu så har inte så många planer framåt. Vill fortsätta jobba som programledare och ska fortsätta utveckla program-idéer med SVT i höst.