INTERVJU FELICIA DENBU WILHELMSSON

augusti 19, 2018 Publicerat av The Healthy Box - Inga kommentarer

INTERVJU FELICIA DENBU WILHELMSSON

Hej Felicia! Vad är hälsa för dig?
Hej fina du! Hälsa för mig är att ta hand om sig själv inifrån och ut. Jag tror på att ha en aktiv livsstil, där du låter kroppen svettas ofta och försöker skapa en stark kropp som klarar av att bära dig genom hela livet. Samtidigt är det är minst lika viktigt med vila, låta kroppen återhämta sig och att fylla på med energi i form av hälsosam mat. Och att skratta, jag tror verkligen att det är viktigt att skratta ofta för att må bra 🙂

Du är känd som den färgsprakande energiknippen på Instagram! Hur blev det så?
Vilken mysig beskrivning 🙂 Det är nog något som har växt fram, för så har det inte alltid sett ut. Jag har jobbat mycket med personlig utveckling och i takt med att jag själv har utvecklats har även mitt konto gjort det. När jag började använda Instagram så tänkte jag mycket på vad mina följare skulle vilja se och vad jag borde lägga upp för bilder istället för vad jag kanske mest ville lägga upp. Jag tröttnade på det och kom fram till att jag vill att mitt instagramkonto ska kännas äkta och ärligt, att det ska spegla mig som person. Scrollar du tillbaka 4 år i mitt flöde så ser det väldigt annorlunda ut, men jag har insett att jag är en väldigt färgglad person som har mycket energi och därför faller det sig väldigt naturligt att det finns mycket såna bilder i mitt flöde tror jag 🙂

Vad är viktigast i livet enligt dig?
Att du är sann mot sig själv och gör det som du mår bäst av. Att, hur svårt det än kan kännas, försöka att inte bry sig så mycket om vad andra ska tycka och tänka. Att känna glädje och kärlek till de människor du har runt omkring dig, men också till dig själv.

På din Instagram förmedlar du också mycket om att älska sin kropp, vilket vi älskar! Har du något enkelt tips för lite mer selflove nu inför sommaren, när många tycker det är lite jobbigt?

Ja det här är ju ett ämne som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, dels för att jag själv kämpat så mycket med att acceptera och älska min egen kropp, men också för att jag ser hur många andra som gör det. Mina 3 bästa tips:

  • Ge dig själv komplimanger! Antingen skriver du ner en lista på t.ex. 5 saker som du gillar med dig själv och så tar du med dig lappen vart du än går. När du känner att du behöver extra pepp så tar du upp lappen och läser listan. Alternativt att du bestämmer dig för att ge dig själv 1-3 komplimanger varje kväll innan du lägger dig. Och kom ihåg att försöka tänka på både dina yttre och inre sidor.

  • Investera i nya badkläder som du känner dig riktigt smashing i, något som framhäver allt det bästa av dig. Jag älskar t.ex. att baddräkt och bikinitrosor med hög midja har blivit populärt, det är så fint!

  • Avfölj alla konton som ger dig någon form av ångest kring dig själv eller din kropp. Du behöver inte den typen av negativitet i ditt liv. Gör en ordentlig rensning och sen letar du upp lite nya härliga konton att följa, konton som gör dig glad istället.

Hur ser en vanlig dag kostmässigt ut för dig?
Frukost någon gång mellan 7 och 9, beroende på om jag tränat på morgonen eller inte. Jag älskar frukost och det går inte en dag där jag hoppar över det. Jag brukar ofta äta overnight oats, en kall gröt som jag gör iordning kvällen innan. Annars blir det mycket smoothies och smoothie bowls, det är ett enkelt sätt att få i sig massor av nyttigheter och är så lätt att variera i smak.

Mellis kring 10 om jag ätit en tidig frukost och då blir det ofta en banan.

Lunch äter jag nästan alltid vid 11.30, där är jag lite som Skalman med sin Ät-och-sov-klocka, haha. Jag försöker att ha med mig matlåda till jobbet så mycket som möjligt och då varierar jag mest mellan kyckling, lax och halloumi med sallad och bulgur eller quinoa.

Mellis kring 16. Ofta frukt, ägg, keso eller en proteinbar.

Middag kring 20-21, väldigt sent jag vet. Vi försöker äta tidigare, men det slutar alltid med att tiden drar iväg ändå. Till middag äter jag ofta liknande saker som till lunch. För mig gör det ingenting om jag äter samma sak flera dagar på raken, så vi brukar göra storkok hemma för att slippa laga mat varje dag. Sparar hellre på tiden och lagar något mer avancerat till helgen 🙂

Jag måste bara tillägga att alla dagar ser såklart inte ut såhär, men det här är det jag försöker att hålla mig till. Ibland blir det proteinbars och liknande till frukost, även om jag försöker att undvika det, men ingen är perfekt 😉 Jag tror inte på förbud, jag tror på att äta allt men inte alltid. Så jag äter sallad och smoothies, men också pasta, pizza eller choklad om jag känner för det.

Din favoriträtt?
En riktigt krämig tryffelpasta.

Vilken matprodukt kan du inte leva utan?
Halloumi! Är inne i en period just nu då jag bara vill äta halloumi hela tiden, mums.

Vilken är din favoritprodukt i Juliboxen?
Majskakorna, utan tvekan. De har varit en favorit i många år och jag älskar att de smakar som en nyttigare variant av popcorn

Namn: Felicia Denbu Wilhelmsson
Bor: Nacka, Stockholm
Yrke: IT-konsult
Blogg/Instagram: blogg www.feliciashappyplace.se / instagram @feliciashappyplace
Det bästa med livet är: att skratta!
Beskriv dig själv med tre ord: sprudlande, omtänksam och rastlös