VIETNAMEISKA TACOS

augusti 3, 2017 Publicerat av Ulrika Linde - Inga kommentarer

VIETNAMESISKA TACOS

KYCKLING
4 kycklingklubbor
2 msk ingefära pasta på tub från Santa Maria
2 msk citron
2 msk fajitakrydda från Santa Maria
1 msk ekologisk paprika från Santa Maria
2 msk olivolja
Salt & peppar

Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser och marinera kycklingen i ett par timmar. Lägg in i ugnen i ca 20 minuter. Var noga att kolla att kycklingen blivit väll genomstekt.

GRÖNSAKER
1 morot
1/2 gurka
1/2 kruka koriander

Strimla gurka och hyvla morot och lägg i vatten så dom blir extra krispiga. Grovhacka koriandern.

GUACAMOLE
2 avocado
1 garantäpple
Citron
Salt & peppar

Dela avokadorna, ta ur kärnan och skopa ut innehållet. Mosa avokado, och tillsätt citron, salt, peppar och nästan alla granatäppelkärnor.Garnera med resterande granatäppelkärnor!

SYRAD RÖDLÖK
1 burk
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
2 st rödlökar

Koka upp vattnet. Häll ner socker och rör om, och sedan också ättikan. Skär upp rödlök i tunna skivor och lägg i burken. Häll över vätskan och kyl ner.

ÖVRIGT
1 dl jordnötter
1 dl rostad lök

Efter du tillagat alla tillbehör serverar du tacosen i ett glutenfritt tortilla bröd från Santa Maria. Ät och njut!