Vegetarisk burritobowl

augusti 4, 2014 Publicerat av Ulrika Linde - Inga kommentarer

Recept 4 personer

Ris
3 dl Basmatiris, 1/2 lök. 1/2 färsk chili, 1 msk gurkmeja, 2 msk paprikakrydda

Stek riset, löken och chilin i några matskedar olivolja. Häll på kryddorna och 6 dl vatten. Sätt på ett lock, och låt de småkoka tills det är klart (ca 20 min).

Guacamole
2 st avokados, 1 viklöksklyfta, en körsbärstomat, 1 msk citronjuce, salt och peppar

Ta fram en skål. Gröpa ur avokadon, hacka tomaten, och pressa vitlöken. Pressa en fjärdedels citron i avocadoröran. Häll i lite salt och peppar. Mixa allt med en mixerstav.

Paprika/Lök/Chili
1 st grön paprika,  1 st rödlök, 1/2 färsk chili

Hacka lök och paprika i strimlor. Finhacka chilin. Stek allt på hög värme tills det fått lite färg.

Tillbehör
1 dl svarta bönor, 2 st tomater, 1/2 salladshuvud, halv kruka färsk koriander, 1/2 dl majs, 1 dl gräddfil, 2 msk chiafrön från Renee Voltaire, 2 msk salsa

Finhacka alla grönsaker. Stö över alla tillbehör över riset. Njut! 🙂