Pad Thai med Cocosa

mars 27, 2015 Publicerat av Ulrika Linde - Inga kommentarer

Pad thai1

Recept: 1 st kyckling filé, 1 dl räckor, 1/2 packet risnudlar, 1/2 gul lök, 1 klyfta vitlök, 1/3 purjolök, 1/ burk göngroddar, 2 msk Gourmet Chili Cocosa kokosolja, 4 tsk fisksås, 4 tsk raw agave syrup, 2 tsk vitvinsvinäger, koriander, jornötter, lime

Sätt ugnen på 200 grader och ställ in kycklingen kryddad med paprikakrydda. Låt stå i ca 20 min. Skala och hacka vitlöken, löken och purjolöken. Låt böngroddarna rinna av i ett durkslag. Blanda fisksås, vittvinsvinäger och agave i en skål.

Stek alla tre lökar i kokosoljan. Lägg ned nudlarna och häll på just så mycket vatten så att nudlarna kan mjukna upp. Rör om hela tiden så att dom inte fastnar. När nudlarna sugit på vattnet, ställ dom åt sidan (dom ska koka i max 3 minuter, så var som sagt sparsam med vattnet)

Ta ut kycklingen ur ugnen och hacka upp. Lägg ner i en stekpanna med lite kokosolja. Hacka ett ägg och rör om. Häll ner nudlarna och böngroddarna med kyckling och häll över såsblandningen. Lägg till sist ner räkorna så dom bara värms upp.

Servera Pad Thaien med hackade jordnötter, lite färsk koriander och en limeklyfta 🙂