Lasagne med Bönpasta

oktober 22, 2015 Publicerat av Ulrika Linde - Inga kommentarer

Det här receptet blev snabbt en favorit på The Healthy Box kontoret! Perfekt att bjuda på, eller göra en stor laddning med riktigt lyxiga matlådor 🙂

Recept: 1/2 paket Bönpasta från Risenta, 400 g köttfärs, 2 gula lökar, 1/2 chili, 2 vitlöksklyftor, 400 g ekologiska krossade tomater, 1 grönsaksbuljongtärning, salt, peppar och färsk persilja

Ostsås:
100 g smör, 3 msk vetemjöl, 7 dl mjölk, 1 dl riven cheddar, 1 dl riven prästost, 3 msk parmesan

Sätt ugnen på 225°. Hacka löken, vitlöken och chili. Fräs mjuk i smör i en stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning. Tillsätt krossade tomater, kryddor och buljongtärning. Låt såsen koka ca 5 min.

Lägg smör i en kastrull och värm upp. Häll ner mjölet och rör ordentligt. Fortsätt röra medans du häller ner hälften av mjölken. Låt koka upp och häll gradvis ner resten av mjölken. Låt såsen koka ca 3 min. Stäng av platan och rör ner osten. Varva köttfärssås, ostsås och bönpasta i en smord ugnssäker form. Avsluta med ostsåsen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.