Indisk kyckling korma

december 11, 2014 Publicerat av Ulrika Linde - Inga kommentarer

Recept 2 personer

Två kycklingfiléer, en gul lök, 2 dl grädde, 2 dl kokosmjölk, 1 dl mandelmjöl, 0,5 dl kokosmjöl, 1 dl russin, 1 tsk gurkmeja, färsk koriander, chili, paprikakrydda, 1 tsk riven ingefära, 1 dl basmatiris

Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg in kycklingen med lite olivolja och paprikakrydda i ca 20 min (skär i kyckling och se om den är klar). Sätt på riset och koka upp enligt anvisningar (krydda gärna med lite gurkmeja för att få den gula färgen). Hacka upp lök och stek i kokosolja på svag värme. Hacka upp koriander, chili och färsk ingefära och häll ner i löken tillsammans med gurkmejan. Ta ut kycklingen ur ugnen och skär upp i lagom stora bitar (se bild) och lägg ner bland löken och kryddorna. Häll ned grädden, kokosmjölk, mandelmjöl, kokosmjöl och russin. Rör om ordentligt och låt koka upp. Späd ut med lite vatten om den är för tjock.

Servera med färsk koriander, och njut! 🙂