Fisksoppa med hampafrön

februari 23, 2015 Publicerat av Ulrika Linde - Inga kommentarer

Recept:

Soppa: Två burkar körsbärstomater i burk, en gul lök, en laxfile, två dl räkor, en murk musslor, 1 dl fänkål, 1 dl grädde, 1 dl vitt vin, 1 krm saffran, hampafrön från Risenta, olivolja, salt och peppar

Fond: Rökskal, en morot, en halv lök, en vitlök, lite fänkål, 1 1/2 dl vitt vin

Börja med att förbereda fonden så den får stå och sjuda under matlagningen. Skala räckorna och lägg skalen i en kastrull. Lägg ner alla ingredienser efter du grovhackat dom. Sätt på svag värme med lock.

Nu börjar vi med soppan. Finhacka löken. Fräs i lite olivolja på medelstark värme. Häll ner tomaterna och de vita vinet. Låt koka upp. Häll sedan ner kryddorna och grädden. Sila fonden noggrant, och häll sedan ner i soppan. Hacka upp laxen i medelstora bitar. Stek i lite olivolja. Lägg ner lax, musslor och räkor och servera med hampafrö och persilja!