FISH TACO

augusti 15, 2017 Publicerat av Ulrika Linde - Inga kommentarer

FISK
400 g vit fisk
2 dl panko ströbröd
2 dl mjöl
2 ägg
raspolja
salt och peppar

Hacka fisken i större bitar. Vispa äggen lätt, och krydda med salt och peppar. Lägg fisken först i mjöl, doppa i ägg och avsluta med panko. Ta fram en stekpanna och häll i rikligt med olja. Heta upp och lägg sedan ned fisken. Vänd fisken efter ca 2 min och stek i någon minut till.

SYRAD RÖDLÖK
1 burk
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
2 st rödlökar

Koka upp vattnet. Häll ner socker och rör om, och sedan också ättikan. Skär upp rödlök i tunna skivor och lägg i burken. Häll över vätskan och kyl ner.

CHILIMAJO
1 ägg
rapsolja
sriracha

Gör en majonäs av en ägggula och raspolja genom att sakta droppa ner oljan i ägget medans du vispar. När majonäsen är “mättad” av oljan och har tjocknat, addera sriracha.

ÖVRIGT
sallad
koriander
mango
lime
alfafagroddar
ananas