Bönpasta med köttbullar i tomatsås

februari 2, 2016 Publicerat av Ulrika Linde - Inga kommentarer

Pasta
Koka upp vatten. Salta vattnet och lägg ner bönpastan. Koka i ca 7 minuter.

Köttbullar
500 g köttfärs, 1 gul lök, 2 msk ströbröd, 2 msk mjölk, 1 msk soja, 1 tsk dijonsenap, 1 ägg, persilja, olivolja, salt och peppar

Blanda ströbröd, mjölk, soja och dijonsenap i en skål och låt stå i 5 minuter. Blanda i färs, ägg, persilja, salt och peppar. Blanda ihop till en jämn färs. Forma ca 20 köttbullar. Stek köttbullarna i olivolja tills dom fått en fin färg och är genomstekta.

Tomatsås
500 g krossade tomater, 1 gul lök, 1 dl grädde, 1/2 grönsaksbuljong, salt, peppar, paprikapulver

Skala och hacka löken och fräs den i olja i en kastrull. Tillsätt tomatkross och koka upp. Mixa med mixerstav så såsen blir jämn. Tillsätt grädde och koka upp i några minuter. Krydda med salt, peppar, paprikapulver och cayennepeppar.